Kia: "Trots op Picanto, maar toekomst moeilijk te voorspellen"

Kia:

Terwijl nagenoeg alle concurrenten al jaren samenwerken om hun kleinste auto's rendabel te houden en de toekomst van het zogenaamde A-segment onzeker lijkt, houden Kia en Hyundai er elk een eigen buitengewoon volwassen kleintje op na. De Hyundai i10 is net nieuw, maar over de toekomst van de Picanto wordt druk vergaderd.

"Aan de ene kant zijn we heel blij met de Picanto, maar aan de andere kant is het lastig om de prijs in de toekomst laag te houden", stelt David LaBrosse over de Kia Picanto.
LaBrosse is Head of Product Planning bij Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC), het Europese ontwikkelingscentrum van Hyundai en Kia en heeft dus een aardige vinger in de pap als het gaat om de Picanto. Kia's kleinste is weliswaar wereldwijd (behalve in Noord-Amerika) verkrijgbaar, maar het is toch echt Europa dat voor de aantallen zorgt.
95 gram
Ironisch genoeg zijn het juist de steeds strengere CO2-eisen die in Europa roet in het eten van de allerkleinste modellen dreigt te gooien. Het lage gewicht en de ...

Lees verder…